• 1

Wiadomoṡci

AMBASADA POLJSKE I UDRUŽENJE POLJAKA  U BIJELOM POLJU ORGANIZOVALI SVEČANOST

Sa svečanosti u Bijelom Polju
Prezentacija Vaskršnjih čestitki
BIJELO POLjE – Ambasada Poljske u Podgorici i Udruženje Poljaka nastanjenih u Crnoj Gori sa sjedištem u Bijelom Polju povodom konkursa „Vaskršnja čestitka” organizovali su prezentaciju čestitki koje su uradila djeca koja su polaznici kursa poljskog jezika. Inicijator konkursa bile su supruga ambasadora Poljske dr Monika Dmohovska i mr Vanda Vujisićkoja je predsjednica Udruženja Poljaka u Crnoj Gori.


Njegova eskelencija uručila je poklone za polaznike kursa poljskog jezika u Crnoj Gori.


-Na ovaj način predstavljamo našu kulturu i tradiciju. Ovdje sam među porodicama iz Poljske i onima koji uče naš jezik-kazao je ambasador Artur Dmohovski, a njegova supruga Monika dodala je da je izradom čestitki spojeno lijepo i korisno.
-Već sedam godina mi na ovaj način u Poljskoj čestitamo našim ratnim veteranima, a čestitka iz Bijelog Polja otići će i na adresu predsjedničkog para Poljske-kazala je

Dmohovska.

Čestitke su namijenjene živim učesnicima Varšavskog ustanka u Poljskoj koji su se hrabro borili za slobodu Poljske. Najstariji od njih je pukovnik Kažimjež Klinčak koji ima 105 godina. Polaznici kursa su izveli kratak program na poljskom jeziku, a učenica Muzičke škole izveli su prigodnu muzičku numeru. U Galeriji su bili izloženi neki od likovnih i fotografskih radova djece sa kursa.

- Susret je snimljen i proslijeđen televiziji Poljske koja će prikazati desetominutnu reportažu o ovom događaju -kazala je Vanda J. Vujisić, predsjednik Udruženja Poljaka.

Predsjednik SO Bijelo Polje Abaz Dizdarević kazao je da je ovo prilika sa se nauči dosta o ovoj prijateljskoj zemlji, te da i na ovaj način Poljska pomaže Crnoj Gori na putu prema EU.

M.N. /”Dan”,24.03.2019.g./

porn Porn